Smakowita, wiosenna sałatka. Jajka, rzodkiewki, ogórki i dużo ziół. Najlepsze będą chrupiące ogórki małosolne, ale można je zastąpić kiszonymi. Sałatka dobra i na lunch i do kolacji.Składniki4 jajka ugotowane na twardo4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo ( opcjonalnie)2 ogórki małosolne lub kiszone8 rzodkiewek1 szalotkakilka kaparówspora garść ziół (szczypiorek , pietruszka, koperek itp)sos2 duże łyżki majonezu1 łyżka musztardytrochę śmietany (dałam 2 łyżki słodkiej 30%)oliwa z oliweksól pieprzprzyg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...