Na rynku spotkaliśmy rukolę z domowej uprawy. Ponieważ dawno nie robiłam sałatki z rukoli, chętnie ją kupiliśmy. Powstała prosta, bardzo smaczna sałatka, z dodatkiem orzechów, gruszki i parmezanu. Idealna na lunch lub kolację. Polecam! składniki 70 g rukoli 50 g orzechów włoskich, obranych, lekko pokruszonych 40 g tartego parmezanu lub dowolnego twardego seta typu parmezan 1/2 gruszki (ok 70g) sos 4 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu przygotowanie Sałatę opłukać, osus... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...