Świetna przegryzka. Jeżeli tak jak ja, lubicie podjadać i przegryzać ( dla samego faktu ruszania buzią ), polubicie takie warzywa. Inspiracją był nasz stambulski wypad. Okazało się, że Turcja to kraj kiszonek. Na ulicach można było spotkać sprzedawców z wózkami pełnymi kubeczków z czerwoną cieczą. A w cieczy tej ( soku z kiszenia, po prostu) zanurzona była mieszanka rożnych warzyw. Tak mi się to spodobało, że zaraz po powrocie do kraju przygotowałam dwie kamionki z różnościami. Soki oczywiście też smaczne... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...