To najlepszy czerwony, postny, barszcz jaki kiedykolwiek jadłam. W naszym domu w Wigilię króluje od lat zupa grzybowa, jeżeli jednak macie ochotę na barszcz, ten przepis jest wart polecenia. Używam kwasu buraczanego własnej produkcji. Zwykle kiszę go jesienią, tak jak warzywa w tym przepisie. Jeżeli nie mam kopru, używam koperku, ostatecznie możemy go pominąć. sok z tak ukiszonych buraczków jest pyszny i aromatyczny, nie zdarzyło mi sie aby nie wyszedł. Do barszczu podajemy uszka lub kruche piero... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...