Przepis na : obiad
Czas czytania: 2 min Kolejny raz zapraszam do Izraela. Tym razem będzie to ryba w sosie chraimeh. Jeśli lubicie wyraziste, aromatyczne i pikantne smaki, to właśnie to danie będzie dla Was. Kuchnia izraelska jest tyglem, w którym wymieszało się wiele smaków z wielu zakątków świata, spróbujmy dziś ryby w fantastycznym ostrym sosie. Najlepsza ryba do tego dania to oczywiście świeża ryba, a tak zupełnie poważnie to najlepiej użyć steków z łososia, bo są ogólnodostępne. Mogą to być również filety z okonia nilowego lub ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.