Przepis na : deser
Czas czytania: 2 min Praline semifreddo, to lody, które nigdy do końca nie zamarzają, natomiast praline, to blanszowane migdały przyrumienione na patelni i skąpane w karmelu. Po wystygnięciu praline kruszymy na drobne kawałki i dodajemy do masy lodowej. Lody są boskie, niesłychanie delikatne, puchowe, a ich smak, to rozkosz. Śmietankowo-karmelowy smak lodów przeplata się z kawałkami chrupiących karmelowych orzechów. Nabierasz łyżeczkę, później kolejną i, kolejną i tak aż do końca. Print Praline semifreddo .wpr... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.