Przepis na : deser
Czas czytania: 2 min Miały być jagodzianki, ale okazało się, że jagody zniknęły! Ciasto już pięknie wyrosło… i co tu włożyć do środka, czy może zrobić tylko z kruszonką?! Truskawki na szczęście nie zniknęły powstały więc pyszne drożdżówki truskawkowe. Przygotowując ciasto, nie przeraźcie się, będzie ono dość klejące, ale takie powinno być, nie dosypujcie więcej mąki, nadmiar mąki sprawi, że bułki będą cięższe i mniej puszyste. Przy formowaniu bułek podsypcie delikatnie mąką lub wysmarujcie dłonie olej... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.