Przepis na : obiad
Kuchnia staropolska Polędwiczki wieprzowe zapiekane w kapuście kiszonej z pieczarkami, lubczykiem i rozmarynem! Dzisiaj kuchnia, która gości dość rzadko na moim stole, kuchnia naszej babci czy też prababci. Wymyśliłam sobie że zrobię polędwiczki wieprzowe pieczone w kapuście kiszonej, którą doprawię. Rozejrzałam się co mam w lodówce i tak powstało, pyszne danie. Bardzo takie jakby to dobrze ująć wiekowe heheh. Mam wrażenie, że właśnie tak mógł wyglądać kiedyś odświętny stół, w jakimś domu na wsi bardzo dawno ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)