PEKLOWANA KARKÓWKA Z JAŁOWCEM I ROZMARYNEM - PIECZEŃ

PEKLOWANA KARKÓWKA Z JAŁOWCEM I ROZMARYNEM - PIECZEŃ

PEKLOWANA KARKÓWKA Z JAŁOWCEM I ROZMARYNEM - PIECZEŃ

Przepis na : obiad

Kochani po krótkiej przerwie, spowodowanej urlopem ;-)) proponuję Wam przygotować prawdziwe i aromatyczne mięsko - coś dla Panów ;-)Ja wybrałam karkówkę, ale możecie wybrać mięso jakie Wy lubicie najbardziej. czego potrzebujemy:- mięso około 1,5- 2kg- 20g soli peklowej na 1kg mięsa- owoce jałowca- 6-7 liści laurowych- rozmaryn gałązkiMięso wkładamy do naczynia, zalewamy przegotowaną wodą wymieszaną z solą peklową (według instrukcji na opakowaniu tj. 20g soli na 1 kg mięsa), dodajemy około 8-10 owoców ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, rozmaryn, mięso, karkówka pieczona, pieczona karkówka, kanapki, karkówka, sosy, obiad, kanapka, polewa, mięso na obiad, mięsa pieczone, karkówka na obiad

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.