Przepis na : obiad
Mini bakłażany w maślano-migdałowym sosie z pesto! Jakiś czas temu kupiłam mini bakłażany, trochę bez żadnego pomysłu co z nich zrobię, ale miałam silną potrzebę ich sfotografowania, co też uczyniłam ;-) ale oczywiście coś z tych bakłażanów musiałam zrobić. Nie miałam jakoś weny na żadne ambitne dania, które przygotowuje się kilka godzin, upał zdecydowanie zniechęca do taki rozterek w kuchni. Postawiłam na prostotę, która zachwyciła! Przepyszne malutkie bakłażany w tym sosie to jest sztosik! Polecam! SKŁADNIKI:... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)