Przepis na : obiad
Składniki na puree ziemniaczano - szpinakowe - ugotowane ziemniaki - uduszony szpinak na maśle - ząbek czosnku - kilka listków pietruszki posiekanych bardzo drobno - łyżka masła - 2 łyżki jogurtu greckiego Wszystkie składniki mocno ubijamy tłuczkiem, na gładką masę. Składniki na puree brokułowe: - 1 brokuł ugotowany w osolonej wodzie - 1/3 serka Ricotta Brokuły po ugotowaniu bardzo dobrze odsączamy, mieszamy z serkiem i za pomocą tłuczka do ziemniaków, ugniatamy na gładką masę,... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)