Kurczak w marynacie cytrynowo- jogurtowej

Kurczak w marynacie cytrynowo- jogurtowej

Kurczak w marynacie cytrynowo- jogurtowej

Przepis na : obiad

Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 100 ml jogurtu naturalnego - łyżka oliwy z oliwek - sok z 1/2 cytryny - pieprz cytrynowy - sól - chili do smaku Z w/w składników przygotowujemy marynatę, mięso zalewamy i marynujemy minimum 5 godzin w lodówce. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w temp 180 stopni przez 30 minut.  Smacznego! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak w marynacie, marynaty, kurczak, cytryna, jogurt, obiad, pierś kurczaka, piersi, pierś, jogurtu, mięso, pierś z kurczaka, sok cytrynowy, pierś w marynacie, pierś z kurczaka w oliwie, kurczak z cytryną, zapiekany kurczak, mięso na obiad

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.