Jak piec dynię? Ostatnio na Instagramie, pokazywałam Ci, jak piec dynię, wtedy kiedy chcemy ją spożywać na słodko? A, jak piec dynię, kiedy chcemy ją wykorzystać, do dań na wytrawnie? Mój sposób: - na słodko: obrany pomarańcz przecięty na pół, przykrywam połówką wydrążonej dyni Hokkaido i piekę do miękkości 220 stopni C, 35-45 minut - na wytrawnie: czosnek, przykrywam dynią i piekę w ten sam sposób, zawsze na blachę dorzucam warzywa np. bataty, ziemniaki, pomidory, czyli paprykę, dzięki czemu mam got... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)