Przepis na : obiad
Dorada jest jedną z najwyżej cenionych w Europie ryb morskich, z uwagi na swój delikatny smak i soczyste, ale zwarte mięso. Jej zaletą jest też to, że posiada łatwe do oddzielenia ości. Jej delikatne mięso nie wymaga wielu przypraw. Wystarczy odrobina cytryny, tymianek, czosnek. Pieczona z batatami jest przepyszna! Efekt przerósł moje oczekiwania dlatego gorąco polecam Wam ten przepis! Składniki: 1 dorada oczyszczona i wypatroszone 1 duży batat (około 450 g) czosnek 4 gałązki tymianku olej natka pietruszki ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...