
Przepis na : śniadanie
Jajka są nieodzownym elementem wielkanocnego menu. Jemy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy przepis na pyszne jajka z dodatkiem chrupiącego bekonu i pachnące rzeżuchą. Nam bardzo przypadły do gustu i mam nadzieję, że Wam również posmakują. 6 jajek 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz 100 g bekonu parzonego w plasterkach 2 łyżki rzeżuchy Bekon pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...