Druga odsłona zupy brokułowej. Jest delikatna w smaku. Idealna na lekki lunch. Ze składników poniżej wyszło mi tak ok. 1,5 litra zupy. 1 litr bulionu z kurczaka lub warzywnego. najlepiej domowego ale dobra kostka rosołowa też jest ok 1 duży brokuł 3 serki topione (trójkąciki) śmietankowe sól I pieprz do smaku Brokuł rozdzielamy na różyczki a grubą łodygę kroimy w kostkę. Zalewamy gorącym bulionem I gotujemy do miękkości tak ok.8 minut. Następnie miksujemy zupkę I dodajemy serki topione. Jeszcze raz miksujemy. Do... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Kocham gotować