Zupa w moim ulubionym wydaniu, bo gęsta i treściwa. Z kolorową papryką, ziemniakiem, ogórkami, kukurydzą oraz kurczakiem. Pyszna, kolorowa i sycąca. Jak dla mnie jest to idealne rozwiązanie obiadowe na 2 dni. Zupa na drugi dzień jest jeszcze lepsza. Jedyne co u mnie nie poszło tak jak się spodziewałam, to ser nie do końca ładnie mi się roztopił. Najlepiej dodać go już na talerze, w niewielkiej ilości. 2 piersi z kurczaka 1 cebula 2 – 3 ząbki czosnku 2-3 kolorowe papryki 1 ostra papryczka 1 średniej wielkośc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...