
Przepis na : deser
Dziś mam dla Was coś absolutnie pysznego! Wafle przekładane mleczną masą z orzeszkami ziemnymi i rodzynkami oraz warstwą kajmaku. To słodka, mleczna kostka z przyjemnie chrupiącym waflem i miękkim, kremowym wnętrzem, które rozpływa się w ustach. Masa przygotowywana jest na bazie masła, mleka, cukru, mleka w proszku oraz zmielonych na piach herbatników. Jest po prostu uzależniająca. Zero pieczenia, zero skomplikowanych technik, tylko kilka prostych kroków. Gotową masę dzieli się na pół: jedną część łączy z ro... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...