Na Wielkanoc. Na Boże Narodzenie. Na Sylwestra. Na rodzinne przyjęcie czy tzw domówkę. Nawet na postny posiłek… Śledzie mają miejsce na naszym stole przy okazji każdej większej, czy mniejszej uroczystości. Tym razem przygotowałam „śledzie po sułtańsku”, czyli śledzie z dodatkiem cebuli, słodkich rodzynek i koncentratu pomidorowego. Wyszło pysznie! Kto jeszcze nie próbował, zachęcam do przygotowania. 6-7 filetów śledziowych 4 cebule 1/3 szkl. rodzynek (lub nieco więcej, wg upodobań) około 200... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...