Spisując przepis na to ciasto pomyślałam, że jest ono dosyć podobne do Pleśniaka. W zasadzie oprócz dodatku kisielu, który dodaję zawsze do białkowej pianki, niewiele się on od niego różni. Jeśli lubicie kruche ciasta, to będzie Wam smakowało. A przepis na mojego ulubionego Pleśniaka też niebawem dodam Składniki: 200 g masła około 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka kakao 4 żółtka Beza: 4 białka 2/3 szkl. cukru 1 szkl. orzechów włoskich Dodatkowo: 1/2 słoika... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...