Ciasto Krówka na miodowym biszkopcie

Ciasto Krówka na miodowym biszkopcie

Ciasto Krówka na miodowym biszkopcie

Ciasto Krówka to ciasto miodowe przełożone masą śmietanową, posmarowane na wierzchu kajmakiem i posypane orzechami. Doskonałe na Święta i nie tylko. Ja tym razem zrobiłam Krówkę na miodowym biszkopcie, znanym też jako biszkopt japoński. Fajne wyszło Do masy śmietanowej dodałam serek mascarpone, ale bez niego też wyjdzie fajnie. Biszkopt miodowy: 6 jajek 1 i 1/4 szkl. mąki (u mnie pół na pół mąki tortowej i krupczatki) 2/3 szkl. cukru 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka miodu 5-6 łyżek mleka 40 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.