Elegancka przystawka warzywna w postaci tarteletek z białymi szparagami, z dodatkiem natki pietruszki i trybulą. Idealna na wiosnę i początek lata. Zapraszam po przepis! Przygotowanie : 30 min. Pieczenie: 20 min. Porcja dla 4 osób: Składniki na ciasto : ● 125 g mąki (T45 lub T55) ● 70 g miękkiego masła ● 1 żółtko jajka ● 10 cl mleka ● Sól Składniki na farsz : ● 10 białych szparagów ● 1 pęczek natki pietruszki ● 1 pęczek trybuli ● 1 jajko ● 2 łyżki musztardy z Dijon ● ½ cytryny ● 8 cl oleju słonecznikoweg... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...