Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na kolację. Coś lekkiego po bogatym w kalorie okresie świątecznym. Przygotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób : ● 400 g ugotowanych buraczków ● 1 szalotka ● 200 g ricotty ● 70 g rodzynków ● 3 łyżki oleju sezamowego ● 2 łyżki octu balsamicznego ● 1 łyżka płatków migdałowych ● 2 szczypty pieprzu kajeńskiego ● sól, pieprz Prz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...