PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY

PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY

PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY

  Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na kolację. Coś lekkiego po bogatym w kalorie okresie świątecznym. Przygotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób  : ● 400 g ugotowanych buraczków ● 1 szalotka ● 200 g ricotty ● 70 g rodzynków ● 3 łyżki oleju sezamowego ● 2 łyżki octu balsamicznego ● 1 łyżka płatków migdałowych ● 2 szczypty pieprzu kajeńskiego ● sól, pieprz   Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.