Idealne gaspacho na upały, który możecie zaserwować swoim gościom na przykład do grilla, w dodatku jest ono inne od tradycyjnego gaspacho z pomidorów i papryki, arbuz dodaje mu słodkiego posmaku i soczystości, a całość świetnie uzupełnia ricotta i bazylia. Przygotowanie : 15 min. Chłodzenie: 45 min. Porcja dla 4-6 osób ● 8 listków bazylii ● 500 g arbuza ● 3 dojrzałe pomidory (ok. 300 g) ● 2 ząbki czosnku ● 100 g ricotty ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● 2 szczypty pieprzu kajeńskiego &n... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...