Sałatki to dania, w których można wykorzystać chyba wszystkie składniki. Ważne, żeby dobrać je tak aby razem dobrze się komponowały smakowo. Powinny też wyglądać przyzwoicie zachęcając do zjedzenia. Skomponowane na bazie makaronu czy ryżu mogą stanowić bardzo pożywny posiłek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Kiedyś kupiłam mineole, ale średnio nam smakowały, na pewno podanie ich w takiej sałatce to lepszy pomysł :)
ciekawe połączenia smaków:) bardzo lubię takie sałatki zwłaszcza na kolację:)
OMG! Jak mówią Amerykanie, dlaczego makaron orzo? Dla laików, to jest makaron w kształcie ryżu!Czyżby jakaś dyskryminacja;)
ja trafiła na bardzo kwaśne i samych nie dałam rady zjeść, ale jako dodatek do deseru czy tutaj, do sałatki, fajnie się sprawdziły :)
nie, żadna dyskryminacja - orzo to jego nazwa tak jak długie nitki to spaghetti. Orzo bardziej przypomina ziarno jęczmienia bo od ryżu jest jednak większy.
oj tam, bez przesady, nikt nie wiem wszystkiego :) sama czasami czuję się jak matołek...
Pomijając samopoczucie, na szczęście nikt nie wie wszystkiego.A skoro tak, jak się wymawia ożo (nikt już nie wymawia rz), czy or-co/or-zo? Niestety moja klawiatura "nie łapie" znaków stenografii/translacji...
bardzo apetycznie wygląda:) za niedługo nadarzy się okazja, to ją wypróbuję:)
jak się wymawia w jeżyku włoskim to nie mam pojęcia - w Polsce spotkałam się tylko z wymową tak jak jest napisane z tym, że mówiąc "r" i "z" oddzielnie a nie jako "żet"
Co za różnica, jak się wymawia, do mnie tak wyraźnie przemawia jej wygląd, że ja WIEM, jak smakuje - GENIALNIE. :)
Kasiu,m tak sobie gadamy po prostu, zawsze warto wiedzieć więcej :)