A właściwie kurczak z kurkami i na dodatek z pieczonymi ziemniaczkami - pyszności po prostu ! Jak komu za ciężko czy za tłusto to proszony jest uprzejmie o zamknięcie posta i odwiedzenie bloga w innym terminie. Sałatki też tu bywają :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
o rany... ja też chcę :D , a u mnie dziś na obiad frytki z piekarnika, ehhhh
Izo, już zanotowałam, bo kocham Twoją kurkę na placyku ;) i grzybki.Mam tylko pytanie: nie cierpię i nie ścierpię tymianku. Co mogę kurakowi i kurkom dorzucić w zamian, tak żeby pasowało smakowo?
ojej, jako miłośniczka tymianku nie wiem jak można go nie cierpieć ! ale rozumiem :) po prostu go pomiń, jest pieprz ziołowy, jest rozmaryn więc to powinno wystarczyć :) możesz dać troszkę majeranku jeśli lubisz, nie za dużo, ale też pasuje
Wygląda pięknie. W sam raz na zbliżający się niedzielny obiad dla rodziców i teściów. Do tego sałatka z kapustą pekińską i sosem jogurtowym... mniami :) :) Pyzo, dzięki za super inspirację :)
Nie chcę, żeby to zabrzmiało głupio, ale nie jestem wytrawną grzybiarką....sezon na kurki jeszcze trwa?
Marta, nie ma głupich pytań ! o kurkach pisałam bardziej szczegółowo w specjalnym poście - http://smacznapyza.blogspot.com/2013/06/kurki-pieprznik-jadalny.html . Rosną od czerwca do października a czasami nawet listopada
O matko, jaki boski obiadek! Wygląda po prostu nieziemsko, super!
Talerz przepyszności. Wygląda pięknie, kolorowo i aromatycznie. Co tam kalorie.
No tak mam, że mi posmak nie leży wyjątkowo. Mam to tylko z tymiankiem. U kogoś zjem i pizzę, i sos pomidorowy zatymiankowany. Ale kiedy mogę wybierać: to zero, ZERO tymianku. Ten typ tak ma ;) Lubi świeży rozmaryn i oregano, za bazylią pójdzie na koniec świata, a za fioletową o kilometr dalej ;) Zabłądzi przy szałwii. I mięcie przy soczewiczance.Tylko z tym tymiankiem... Nie przeńdę.
O nie !! Ten obiad wygląda tak, że nawet w restauracji takiego nie widziałam, tylko na zdjęciach w książce kucharskiej! Jejku. Jak tylko będą kurki to uczynię to w mojej kuchni i zaproszę tłumy ludzi na obiad ! :)
Witam chciałam zrobić na niedzielę tą potrawę ale mam mrożone kurki czy mogą być?z góry dziękuję za odp.Pozdrawiam Kasia
Kasiu, mogą być kurki mrożone. Mam nadzieję, że nie zgorzkniały co niestety mrożonym kurkom czasami się zdarza.... Wrzuciłabym je na patelnię zaraz po wyjęciu z zamrażarki i od razu smażyła aż się rozmrożą - tak żeby cały sok, smak, został w daniu