Wieniec czyli babka a'la torcik. Przepis na ten torcik znalazłam w książce " Domowe wypieki" i postanowiłam właśnie ten przepis na ten torcik wypróbować, troszkę go zmodyfikowałam. Myślę , że najlepiej smakuje 2 dni po upieczeniu . Robi się lekko wilgotny i ciasto piaskowe ładnie łączy się z kremem budyniowym.Może to być również propozycja z okazji Dnia Taty :) Foremka do babkiTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 40 - 45 minut Składniki:Ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g cukru 4 jaja 250 g ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...