Ciasto banoffee

Ciasto banoffee

Ciasto banoffee

Nazwa ciasta pochodzi od połączenia smaków banana z masą toffi i bitą śmietaną. Jest to ciasto na kruchym spodzie. Żeby móc się nim dektowac , wystarczą zaledwie herbatniki, banany , bita śmietana i toffi :)Robi sie je bardzo szybko , jest przepyszne i znika momentalnie . Składniki: 400 g pełnoziarnistych ciasteczek 200 g masła 1 puszka kajmaku 2 banany 500 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu czekolada deserowa do dekoracji ( 3 kostki ) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy. Ciastk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, banan, bita śmietana, kajmak, ciastka , herbatniki, czekolada, miód, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, cukier puder, cytryna, pieczenie, dekoracje, cukier, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z bananami, bez pieczenia, ciasteczka, ciasto z bezami, ciasto z masa, przepisy na kruche ciasto, ciasto z bananem, ciasta z masa, szybkie ciasto, szybki ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
magnolia0joaska, 12 czerwca 2013 22:44:20

mmmm... wygląda obłędnie!

COOLinarna Strefa, 12 czerwca 2013 22:55:09

fajne ciacho, mniam :)

Kulinarne Wyskoki, 12 czerwca 2013 23:46:07

Bardzo apetycznie wygląda, zwłaszcza spód, który przypomina mi shortbread , na pewno jest cudowne! :)

Monika, 13 czerwca 2013 13:13:36

To ciasto wygląda baaaardzo smakowicie:))) Muszę koniecznie wypróbować!