"Nareszcie skończył się ubiegły tydzień, nie należał on do najlepszych, dlatego tak mnie to cieszy. A nowy koniecznie trzeba rozpocząć czymś przepysznym. Nie wiem jak Wy, ale ja przy tej słodkości czasem zapominam o zdrowym i rozsądnym jedzeniu i pochłaniam ją w olbrzymich ilościach. Mówię tu o ptysiowych rurkach z bitą śmietaną. Nie wiem czy kiedyś próbowaliście - przesuszone paluszki ptysiowe napełniamy bitą śmietaną z cukrem waniliowym i delektujemy się chwilą słodkiej przyjemności - kto ma podobnie? Czy tylko ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...