Razowe orkiszowe ciastka z suszoną żurawiną i czekoladą

Razowe orkiszowe ciastka z suszoną żurawiną i czekoladą

Razowe orkiszowe ciastka z suszoną żurawiną i czekoladą

Kolejny pomysł na ciasteczka - tym razem orkiszowe z dodatkiem suszonej żurawiny i gorzkiej czekolady. Mąkę możemy dodać dowolną, dodatki pozmieniać wedle własnych upodobań, niemniej jednak szczerze namawiam do podanej niżej propozycji :) Składniki 200 g masła 170 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 170 g mąki orkiszowej jasnej 1/3 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka sody 60 g cukru 100 g jasnego brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko 30 g mleka 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 200 g poszatkowanej czekolady lub groszków cze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie inspiracje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.