Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

Przepis na doskonałe drożdżówki ze śliwkami i kruszonką. Ciasto jest niezwykle puszyste i miękkie, do tego kontrast z lekko kwaśnymi śliwkami i chrupiącą słodką kruszonką. Przepyszne! Czas przygotowania: 40 min Czas oczekiwania: ok. 90 min Czas pieczenia: 15-17 min   Składniki: (na 8 drożdżówek) Ciasto drożdżowe: 300 g mąki tortowej (niecałe 2 szklanki) 130-150 ml ciepłego mleka (więcej niż pół szklanki) 7 g drożdży suszonych lub 20 g świeżych 1 jajko 1 żółtko 40 g cukru (3,5 łyżki) 1 łyżeczka cukru wani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję