Jej wysokość Pavlova, beza Pavlova, tort Pavlovej – deser niezwykle efektowny godny najlepszego cukiernika. Przygotowanie Pavlovej jest tak na prawdę bardzo proste, wystarczy przestrzegać kilku zasad. Smakowo tort Pavlovej to istna rozkosz dla podniebienia, słodka krucha beza połączona z zimną bitą śmietaną i kwaskowymi orzeźwiającymi owocami, wprost zniewalająca.. Czas przygotowania: ok. 40-60 min Czas pieczenia: 95 min Czas studzenia: najlepiej bezę upiec dzień wcześniej Składniki: (na bezę 18 cm dl... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.