Przepis na : obiad
Do przygotowania potrzebujemy: Pieczarki – 500g Boczek- 200g Śmietana 18%- 400g Cebula- 45g Czosnek- 8g Masło- 60g Sól i pieprz Pokrojony w cienkie paski boczek smażyć do preferowanego stopnia zrumienienia. Odłożyć na bok. Pieczarki- zbliżone wymiarowo- delikatnie i dokładnie umyć za pomocą szczoteczki. Osuszone grzyby smażyć na pozostałym tłuszczu z masłem. Często mieszać aby były ładnie przyrumienione. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawić danie. Gdy cebula będzie szklista dodać czosnek, smażyć jesz... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...