Przepis na : kolacja
Do przygotowania potrzebujemy: mde_soft Boczek- 200g Cebula czerwona- 40g Papryka- 80g Masło – 20g Mieszanka serów <Tylżycki-cheddar>- 120g Jajka- 360g Pomidorki – 35g Majonez- 30g Ketchup- 6g Sól, pieprz czarny, papryka słodka, pietruszka Na maśle podsmażamy drobno pokrojony boczek, po 15 min dodajemy cebulę i paprykę. 70g mieszanki serów mieszamy z jajkami, przyprawiamy i wlewamy na patelnie. Przykrywamy, po kilku minutach dodajemy pomidorki i smażymy na wolnym ogniu aż do ścięcia jajek. Resztę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...