Składniki na nieduży bochenek: 4 wiejskie jajka, 3 łyżki wody, 15g mąki kokosowej, 55g łupiny babki jajowatej*, 100g roztopionego, ostudzonego masła (u mnie klarowane), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki soli, 2-3 przeciśnięte ząbki czosnku, 2-3 łyżki ulubionych ziół (szczypiorek, natka pietruszki, bazylia), czarnuszka, kminek, koper włoski (opcjonalnie). Wykonanie: Jajka ubijam, dodaję wodę i roztopione masło. Następnie dosypuję pozostałe składniki. Mieszam dokładnie i odstawiam na kilka minut... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...