Domowe tahini

Domowe tahini

Domowe tahini

Aromatyczna pasta na bazie nasion sezamu używana jest do przyrządzania wielu potraw w krajach Bliskiego Wschodu. Proces miksowania przeważnie poprzedza lekkie podprażenie nasion, co intensyfikuje aromaty.  Jestem głęboko przekonana, że samodzielne przygotowanie pasty sezamowej ma sens, zwłaszcza biorąc pod uwagę krótki czas i łatwość wykonania. Poświęcając te parę chwil zyskujesz najlepszy składnik do humusu oraz doskonałą, chałwową bazę do wielu deserów. Wszystko, co potrzebujesz, to dobry blender i odrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję