Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą

Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą

Scamorza to włoski ser zrobiony z mleka krowiego. Ser jest uformowany w dwie połączone kulki, jedna mniejsza od drugiej. Jego tekstura jest półmiękka, jędrna, a smaki są mleczne i dymne. Te dwie kulki sera muszą dojrzewać przez 2 tygodnie, a proces nadaje serowi nazwę, scamorza oznacza ścięcie.Scamorza może być wędzona, wtedy nazywa się ją scamorza affumicata. Scamorza, często porównywana jest do mozzarelli, ma bardziej kremowy i słodki smak niż mozzarella, a także jest znacznie bardziej suchy. Scamorza bardzo...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, roladki, cukinia, placki, lasagne, placki z cukinii, ciasto na pizze, pizza , sosy, obiad, mięso, placki ziemniaczane, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, pizza ziemniaczana , domowa pizza, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, rolada serowa, sos serowy

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.