Pici all’aglione — Historia i Pochodzenie Pici all’aglione, czyli makaron z sosem czosnkowym, to nie tylko wyjątkowo smaczne danie, ale również ma swoją fascynującą historię. Pici all’aglione — Historia i Pochodzenie Makaron, choć dzisiaj kojarzony głównie z kuchnią włoską, ma swoje korzenie w starożytnym świecie. Pierwsze wzmianki o nim pochodzą z Chin, gdzie już około 5000 lat temu wyrabiano makaron z mąki pszennej i wody, a następnie suszono na słońcu. Jednak popularna legenda, że to — Marco Po... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...