Pesto z karczochów

Pesto z karczochów

Pesto z karczochów

Pesto z karczochów, to przede wszystkim uniwersalny dodatek, sos z karczochów, czosnku, cytryny i Parmigiano Reggiano. Oczywiście najbardziej znanym pesto na świecie jest Pesto alla Genovese z bazylii i orzeszków pinii. Jednakże same słowo – pesto – w języku Włoskim znaczy – zmiażdżyć – lub – tłuc – i oznacza raczej technikę zrobienia, niż konkretne danie. Oczywiście pesto tradycyjnie powinno być przyrządzone za pomocą moździerza i tłuczka, ale, by zaoszczędzić czas można je zrobić r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję