Moo Shu Pork – chińska klasyka z naleśnikami Mandarin

Moo Shu Pork – chińska klasyka z naleśnikami Mandarin

Moo Shu Pork – chińska klasyka z naleśnikami Mandarin

Moo Shu Pork – historia i pochodzenie Moo Shu Pork (chiń. 木樨肉 – Mùxūròu) to tradycyjne danie kuchni północnych Chin, szczególnie z regionu Shandong. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Klasyczna wersja łączy cienko krojoną wieprzowinę, jajka, grzyby mung i warzywa, smażone razem w woku i zawijane w delikatne pszenne naleśniki Mandarin. Nazwa nawiązuje do kwiatów osmantusa (mùxī), których jasnożółty kolor przypomina sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.