Meksykański klasyk Enchiladas w wersji bezmięsnej

Meksykański klasyk Enchiladas w wersji bezmięsnej

Enchiladas mają bardzo długą historię, już Majowie nadziewali placki z tortilli kukurydzianej, różnymi dodatkami. Uważa się, że pierwsze Enchiladas były to, placki owinięte wokół ryb i maczane w sosie z papryki. Enchiladas pojawiły się w jednej z pierwszych meksykańskich książek kucharskich na początku 1800 roku. Dziś Enchiladas są znane na całym świecie i są podawane w różnych wersjach z wołowiną, kurczakiem, owocami morza, rybami czy wegetariańskie. Zapraszam na moją wersję Enchiladas. – 4-8 –...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, sosy, ryby, tortilla, ryż, ryba, czerwona fasola, wołowina, kurczak, owoce morza, obiad, mięso, kurczak po meksykańsku, kurczak pieczony, tortilla z kurczakiem, kurczak z ryżem, kurczak wędzony , bez pieczenia

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.