Jagodzianki drożdżowe z kruszonką

Jagodzianki drożdżowe z kruszonką

Jagodzianki drożdżowe z kruszonką

Jagodzianki drożdżowe z kruszonką to smak lata i polskiej tradycji. Sprawdź mój sprawdzony przepis, historię i ciekawostki o tym wypieku. Historia jagodzianek drożdżowych Jagodzianki drożdżowe to jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich wypieków sezonowych. Ich historia sięga XIX wieku, kiedy w polskich dworach i wiejskich chatach pieczono pierwsze drożdżowe bułeczki z dodatkiem owoców leśnych. Jagody, dostępne jedynie w określonym czasie lata, były uważane za prawdziwy skarb. Zbierane w lasach stanowiły n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.