Gazpacho z arbuza i pomidorów

Gazpacho z arbuza i pomidorów

Gazpacho z arbuza i pomidorów

Gazpacho z arbuza i pomidorów, czyli Hiszpańskie Gazpacho to klasyczna zupa na bazie warzyw, która pochodzi z południowej Andaluzji. Gazpacho pochodzi z czasów, gdy region Andaluzji był pod panowaniem arabskim, a dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni hiszpańskiej na całym świecie. Historia Gazpacho Historia Gazpacho sięga wieków wstecz. Już rzymscy żołnierze jedli podobne dania, mieszając chleb w wodzie z oliwą i octem z dodatkiem warzyw. Jednak to arabscy najeźdźcy wprowadzili do Andaluzji nowe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję