Ayran – orzeźwiający smak Turcji Ayran to napój, który odkryłem w jednej z tureckich knajpek. Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że tak proste połączenie jogurtu, wody i soli może być aż tak odświeżające. Od wieków gości na stołach w Turcji, krajach Bliskiego Wschodu, na Bałkanach i w Azji Środkowej. Tradycyjnie serwowany jest do kebabów, potraw z grilla, ale też jako lek na upał i ciężkie dania. Skąd pochodzi ayran? Ayran ma swoje korzenie w Imperium Osmańskim, choć jego historia sięga znacznie dalej – do kultury pa... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...