Słodko kwaśno pikantna wersja śledzi. Składniki 500 g filetów śledziowych 50 g cukru 80 ml oleju słonecznikowego 40 ml octu z białego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3 duże cebule 100 g rodzynków 1 papryczka chili 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety śledziowe moczymy przez kilka godzin w mleku, odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebule k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...