Proste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą. Składniki: 4 pętka białej kiełbasy 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 300 g kiszonej kapusty 300 g makaronu typu łazanki sól, pieprz Przygotowanie: Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( od zimnej wody, około 40 min ). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki. Wodę odcedzamy do garnka, dodajemy pokrojone kapusty. Dusimy na wolnym ogniu. Do czasu, kiedy płynu prawie ubędzie. Makaron gotujemy wg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...