Sumak

Sumak

Sumak

Źródło/Source To sproszkowana przyprawa, robiona z owoców (czasem liści) krzewu o tej samej nazwie. W naturalnych warunkach rośnie w Ameryce Północnej i na Sycylii. Smak: kwaskowaty, owocowy i cierpki. Kolor: czerwonobrunatny, burgundowy. Zastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej.  Do jakich dań? Np.  humus , surowa cebula, pizza,  dania zsoczewicą , jaja po libańsku ( szakszuka ), sałatki, dania warzywne,  falafel ,&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, dipy, ciasto na pizze, tarta, sałatka, sałatki, sałatka warzywna, salatki warzywne, wegańskie, szybkie sałatki, szybka sałatka

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.