Przepis na : kolacja
Składniki: 4 podłużne buraki 150 g sera lazur 50 g szpinaku baby garść orzechów włoskich Sos: 2 łyżki octu winnego 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Buraki myjemy, zawijamy w sreberko i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 50 minut. Po upieczenie schłodzone buraki obieramy ze skórki a następnie kroimy w plasterki. Do miski wrzucamy listki szpinaku. Na nim układamy plastry buraka. Ser kroimy w drobną kos... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...