Przepis na : kolacja
Składniki: 250 g paluszków surimi 5 jajek 100 g świeżego szpinaku baby 1/2 puszki kukurydzy 100 g żółtego sera 1/2 pęczka grubego szczypiorku 4 łyżki pestek słonecznika 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu 3 łyżki majonezu sól ziołowa pieprz czarny Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Paluszki surimi kroimy w kostkę, ugotowane jajka kroimy w ćwiartki, ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. W misce łączymy ze sobą paluszki surimi, jajka, kukurydzę, liście szpinaku, starty ser, poszatkowany szczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...