Przepis na : kolacja
Składniki: 5 jajek 2 awokado 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu pęczek grubego szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado kroimy na połówki, usuwamy pestki, miąższ wyjmujemy ze skórki za pomocą łyżki a następnie kroimy go w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szczypior drobno siekamy. Wszystkie składniki pasty mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...